Какво е пасивен доход и защо е хубаво да имаме пасивен доход?

Какво е пасивен доход?

Това е доход, за който не трябва да ходиш на работа за да получаваш заплащане за това!

Най-разпространения пасивен доход е пенсията. Работиш цял живот, за да може когато се пенсионираш да получаваш пари без да ходиш на работа! Готов ли си да чакаш да се пенсионираш на 65 годишна възраст, за да получиш пасивен доход?

Друг начин за получаване на пасивен доход е примерно да притежаваш апартамент или магазин от които да получаваш наем. Единственото неудобство тук е, че трябва да имаш средствата за да ги закупиш! Както знаем това е голяма инвестиция изискваща сериозни финансови средства и ако не разполагаме с тях, това няма как да се случи.

Можем да си купим акции или ценни книжа и да очакваме цената им да се вдигне за да можем да получим дивиденти от тях. Кой  ни гарантира, че цената на тези инструменти ще се вдигне? Никой!

Ако имаме талант и напишем книга, която да се превърне в бестселър или издадем албум с наши песни, които да се купуват много, за всяка наша продадена книга или албум ще ни се заплаща определена сума като пасивен доход. Каква е възможността това да сме ние? Не много голяма, нали?

Защо е хубаво да имаме пасивен доход? Защото колкото и хубава и добре платена работа да имаме ще дойде момент, в който няма да можем вече да работим и ще трябва да се оттеглим. Има и друга вероятност – работодателят ни да няма повече нужда от услугите ни и да останем без работа. Какво ще правим тогава? Естествено, че ще си намерим друга работа, но кой ни гарантира, че ще е за дълго време и няма да се налага отново да си търсим работа!

Единственият начин по който може да имаш пасивен доход без да чакаш да се пенсионираш, без да имаш имоти, които да отдаваш под наем, без да извършваш рискови финансови операции на стоковата борса и без да ставаш известен писател или певец е да изградиш собствен бизнес в индустрията на Мрежовия маркетинг! Това е система за многократно увеличаване на усилията и времето и ако работиш по системата гарантирано ще успееш! Няма да стане веднага и няма да е лесно, а с последователни действия и правилно отношение към бизнеса!

Най-голямата полза е това, което ще станеш, за да получиш това, което искаш!

Разбирайки колко честно и справедливо е възнаграждението за упоритата работа и научавайки всеки ден колко етична е компанията, за мен е удоволствие да запознавам хората с тази възможност.
За тези, които искат положителна промяна и са готови да инвестират време да придобият нови умения, които ще са им необходими  за да успеят в тази индустрия – аз ще бъда до тях през цялото време, докато не станат самостоятелни. Това е и първата цел от пътешествието!